סדנאות והרצאות

רואים דברים אחרת

הרמב״ם, דרך ליאונרדו דה ווינצ׳י, ועד מחקרים מתקדמים בני ימיינו- חושפים חיבורים מדהימים בין מה שקורה לנו בגוף, במערכת העצבים ובהרכב ההורמונלי, לבין פעולות פשוטות של יצירה.

כשאנו יוצרים, אנחנו מפעילים את שני צדי המוח ויוצרים שיתוף פעולה בין שני הצדדים.

בני האדם נבראו כיצורים מורכבים ביותר, ואנו זקוקים למגוון רחב של עזרים לחיים טובים ומאושרים. כולנו זקוקים לפסק-זמן, לנקות את הראש, ולהפנות את מחשבותינו מטרדות היום-יום, בכדי לרענן את הנפש ולהיטען בכוחות כדי להמשיך הלאה.

הרמב״ם מסביר זאת כך

״וכן אם גברה עליו המרה השחורה ,יסירנה בשמיעת שירים ומיני נגינות, ובטיול בגינות ובנייני פאר וישיבה עם צורות נאות.…״

 צורות ודפוסים מעגליים מפחיתים תחושת שליליות, וזו היא גם דרך נפלאה להביע רגשות ללא מילים, ולשחרר משהו בפנים.

לתפיסתו של לאונרדו דה ווינצ׳י, תרגילי התבוננות עוזרים לנו לגלות ולהעריך את היופי סביבנו. גורמים לנו להיות קשובים יותר, ולפיכך להכיר את העולם הפועל סביבנו, ולהבין שאיננו שולטים בנסיבות אך אנו שולטים בדרך בה אנו מגיבים לנסיבות, ומכתיבים את המציאות שלנו. לכן צריך ללמוד להסתכל על דברים אחרת, מכיוון שמחשבה יוצרת מציאות!, וכך ככל שנהיה יצירתים וחיוביים יותר כך גם יהיו חיינו. הבסיס ליצירתיות היא גמישות מחשבתית, ואת זה ניתן לפתח. כאן נכנס העיצוב, לא כמקצוע- אלא כתפיסת עולם, ואם נפנים את סדר הפעולות של המעצב , בדרכו מרעיון לתוצאה, נוכל גם לעצב את עצמינו. כך גם בעולם העיסקי – העצמת היצירתיות וניתובה באופן מיטבי ליעדים ומטרות ניהוליות, מובילה להצטיינות אישית, ארגונית וניהולית.

טיפוח עובדים יצירתיים בעלי חשיבה חדשנית ומתפתחת מהווים אתגר מורכב לפיצוח לארגונים ולמנהלים. 

בהרצאות וסדנאות מעשיות אני מלמד איך להסתכל על דברים אחרת,לחשוב על דברים מחדש, לפתח יכולות יצירתיות, ולתרגל גמישות מחשבתית

פיתוח חשיבה יצירתית בתחום האישי / העסקי, פתרון בעיות באמצעות חשיבה יצירתית, 

שימוש ביצירתיות לאירגונים לשמירה על ארגון לומד, חדשני ומתפתח, ככלי להעלאת המוטיבציה והאינטראקציה הבינאישית בין עובדי הארגון. ומיפגשי העשרה למוסדות בתירגולי דימיון מודרך משחקי אסוטציאציה ויצירה.

קרא עוד

פרסומים